Skip to main content

Programma Dalí College

Welke thema’s staan centraal?

a. Coaching in 5-fasen
b. Didactisch coachen
c. Beeldcoaching

Aantal deelnemers: 60 (max. 20 per workshop)
Duur: 75-90 minuten per workshop (keuze voor twee workshops)

Waar gaat het over?

Coaching in 5-fasen
Een coachgesprek heeft als doel om de leerling te ondersteunen bij het leren. Het doorlopen van de vijf fasen geeft een duidelijke structuur voor de coach/mentor/docent en de leerling. Iedere sessie begint met een informele start, vervolgens de terugblik, het vooruitkijken, het kiezen van strategieën en de afronding met concrete acties. Zou jij in de één op één gesprekken met jouw (mentor)leerlingen en ouders verder willen komen dan ‘beter je best doen’ of ‘vaker huiswerk maken’? Wil jij jouw (mentor)leerlingen echt in beweging krijgen? In deze workshop gaan we hiermee aan de slag. Je leert de basis om via vijf fasen een coachend gesprek te voeren.

Didactisch coachen
Ken jij ze: leerlingen of studenten die niet vooruit te branden zijn en alles ‘saai’ vinden? Vermoedelijk wel. Het liefste zou je willen zien dat ze zelf hun verantwoordelijkheid nemen om aan de slag te gaan met schoolwerk. Speciaal voor deze leerling is de coachtechniek ‘didactisch coachen’ ontworpen. Didactisch coachen is een planmatige en doelgerichte manier van coachen en feedback geven door de leraar, waarin hij of zij het denken van de ‘leerder’ stimuleert, op een manier die motivatieverhogend en leerbevorderend werkt. De kern van didactisch coachen kunnen we opdelen in drie handvatten: het leren, het gesprek en een goede communicatie. Didactisch coachen versterkt de motivatie van de leerlingen. In deze workshop wordt duidelijk hoe je dit in de praktijk voor elkaar kan krijgen. Naast een theoretisch gedeelte ga je zelf ook aan de slag met praktische tools die je de volgende dag zelf al kunt toepassen.

Beeldcoaching
Beeldcoaching is een krachtig middel om je weer bewust te maken van hoe je voor de klas staat en het laat je herontdekken waarom je voor de klas wilt staan. In deze workshop leer je wat een beeldcoach voor jou zou kunnen betekenen. Beeldcoaching gaat onder andere over het bekijken van videobeelden van eigen lessen. Wil jij je als docent blijven ontwikkelen of wil je actief aan de slag met een situatie in jouw les die je graag anders zou willen zien? Kom ontdekken op welke wijze een beeldcoach je hierbij kan ondersteunen.

De inschrijving is op 7 maart gesloten. Heb je nog een vraag, stuur dan een mailtje naar: info@svokacademie.nl