Skip to main content

Programma Bonhoeffercollege

Welke thema’s staan centraal?

a. Executieve vaardigheden
b. Diatoetsen

Aantal deelnemers: 105
Duur: 150 minuten per workshop (keuze voor één workshop)

Waar gaat het over?

Executieve vaardigheden
Het Bonhoeffercollege heeft net als andere scholen de afgelopen schooljaren veel aandacht besteed aan het versterken van de executieve functies van leerlingen. Mentoren en docenten zijn op dit onderwerp getraind, waarbij heel concrete handvatten zijn aangereikt om zowel individueel als in groepsverband met leerlingen aan executieve vaardigheden te werken.

Heb je interesse in de basistraining voor docenten of wil je meer weten hoe je als mentor hiermee aan de slag kunt gaan? Ben je benieuwd naar de inzet van de EF-agenda of wil je meer weten over wat er bij het vak leren leren wordt gedaan? Schrijf je dan in voor deze workshop.

Max. 80 deelnemers

Diatoetsen: een formatief leerlingvolgsysteem voor begrijpend lezen en rekenen
De Diatoetsen zijn bedoeld om de ontwikkeling van de leerlingen te laten zien aan leraren, leerlingen en ouders op het gebied van begrijpend lezen en rekenen. De resultaten van deze toetsen laten, door middel van vaardigheidsscores, zien waar de leerlingen op dat moment staan. Daarnaast bieden de Diatoetsen ook aanknopingspunten voor de leerlingen en de leraren om haalbare doelen te stellen voor het vervolg.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de Diatoetsen in het algemeen en hoe deze toetsen worden ingezet om leerlingen te laten groeien. Kortom: hoe maken we gebruik van deze formatieve Diatoetsen (Groeitoetsen) en een formatief leerlingvolgsysteem?

Max. 25 deelnemers

De inschrijving is op 7 maart gesloten. Heb je nog een vraag, stuur dan een mailtje naar: info@svokacademie.nl