Samenwerken om te verbinden

Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) is een professionele en lerende organisatie waarin acht scholen voor voortgezet onderwijs samenwerken aan uitdagend, eigentijds en betekenisvol onderwijs.

Het Bonhoeffercollege en het Jac. P. Thijsse College in Castricum, het Castor College in Beverwijk en het Dalí College, SKILLS vmbo en Forta in Heemskerk. Daarnaast zijn wij gestart met Supreme College Nederland in Castricum en Fourteens, 10-14 onderwijs, in Beverwijk. Gezamenlijk verzorgen wij een breed palet aan onderwijsmogelijkheden, van praktijkschool tot en met het gymnasium. We geven onderwijs aan ruim 6.100 leerlingen en werkgelegenheid aan bijna 750 medewerkers.

Onze maatschappelijke opdracht

De verschillen tussen onze scholen verbinden ons in de belofte om onze maatschappelijke opdracht in de regio waar te maken:

Wij geven iedere leerling de kans om de voor hem of haar beste plek in de samenleving te vinden, passend bij het eigen leervermogen en het individuele talent. We vinden het belangrijk ze daarbij mee te geven hoe ze zélf kunnen zorgen voor een leefbare samenleving. Oftewel, SVOK wil eraan bijdragen dat leuke kleine mensen leuke grote mensen worden.

Bekijk ook eens

De lessen Spaans van mevrouw Olthoff zijn de lessen die ik nooit meer ga vergeten, omdat we een hele leuke klas hadden met zestien leerlingen en een geweldige docent. Trouwens, surfkamp Mimizan is echt een aanrader!

Oud-leerling, Castor College