Skip to main content

Samen zorgen voor de beste start

De middelbare school is een fase in een veel langer lopende leerlijn. Het zaadje van deze leerlijn wordt geplant op de basisschool, groeit verder op de middelbare school en groeit door in het vervolgonderwijs. Om te zorgen voor een vruchtbare voedingsbodem werken de SVOK-scholen nauw samen met de basisscholen in de omgeving.

Deze omgeving strekt zich uit van Castricum, Uitgeest, Heiloo, Heemskerk tot Beverwijk en Velsen-Noord.

‘Warme’ overdracht

Wij willen alles weten van de leerlingen om ze de beste start te kunnen geven in het voortgezet onderwijs. Daarom hebben we ons in de regio hard gemaakt voor een ‘warme’ overdracht. Dit betekent dat de teamleiders brugklassen regelmatig contact hebben met de leerkrachten van groep 7 en 8 om het onderwijs en de begeleiding zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de individuele leerlingen.

Open Huis

De SVOK-scholen bieden daarnaast allerlei mogelijkheden voor leerlingen om de scholen beter te leren kennen. Zo zijn er inloop- en meeloopmiddagen, kennismakingslessen, informatieavonden voor de ouders, een speeddate met brugklasmentoren en rondleidingen door ‘echte’ brugklassers. Bekijk hier de open dagen voor het nieuwe schooljaar.

Bekijk ook eens

Ik heb nooit geweten dat Zuid-Afrika een land in Afrika is. Dat heb ik op deze school geleerd.

Leerling, Dalí College