Skip to main content

Duurzaam onderwijs met
toekomstperspectief

De middelbare school is een belangrijke vormende fase in het leven van uw kind, maar zeker geen eindstation. Wij investeren daarom in duurzaam onderwijs om uw kind de beste startkwalificatie mee te geven voor zijn of haar toekomst.

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Wat kan ik, waar liggen mijn kwaliteiten, wat drijft mij, waar krijg ik energie van, welke beroepen zijn er, wat wil ik worden en wat heb ik daarvoor nodig? Allemaal vragen waar uw kind een antwoord op probeert te vinden tijdens zijn of haar schoolloopbaan. Onze decanen en mentoren stimuleren en begeleiden uw kind in dit proces van onderzoeken, ervaren en vooral ook reflecteren. Zij organiseren verschillende activiteiten om leerlingen te leren hoe ze hun kwaliteiten, mogelijkheden en talenten kunnen inzetten voor hun eigen toekomst. Zo zijn er opleidingenmarkten, snuffelstages, beroepenmarkten, beroepeninteressetesten, werkweken, gastlessen en een bèta Careerday.

Daarnaast helpen decanen u en uw kind bij vragen over doorstroming van mavo, havo naar vwo, de aanmelding bij vervolgonderwijs en de mogelijkheden van studiefinanciering (duo.nl/particulier).

Meer informatie decanaat

Meer informatie over loopbaanoriëntatie en -begeleiding en de contactgegevens van de decanen vindt u op de websites van de scholen.

 

Bekijk ook eens

Ik zocht mijn grenzen op om er overheen te gaan. Dat is waar de middelbare school om draait: je goede en slechte kanten ontdekken, erkennen en ervan leren. Ik wil iedereen bedanken, die mij geholpen heeft om zo ver te komen en iedereen die in mij geloofde in tijden dat ik dat zelf niet deed.

Oud-leerling, Castor College