Skip to main content

Een school kiezen die
bij uw kind past

In groep 8 krijgt uw kind het schooladvies voor de middelbare school. Maar hoe kiest u nu de school waar uw kind zich als een vis in het water voelt. Het maken van de juiste schoolkeuze is afhankelijk van verschillende factoren. Met de kieswijzer helpen we u op weg.

Kieswijzer

Verzamel zoveel mogelijk informatie

Bekijk de websites, lees de schoolgidsen en vraag om u heen naar ervaringen. Zo krijgt u vaak al een goed beeld van het profiel en het aanbod van de scholen

Check de feiten

Onderwijsresultaten per school kunt u vinden op de website www.scholenopdekaart.nl. Hier vinden jullie ook beoordelingen door leerlingen en ouders over het onderwijs, het schoolklimaat en de veiligheid op de scholen.

Maak een lijstje

Maak samen met uw kind een lijstje. Waar gaan jullie op letten? Denk aan: kwaliteit van onderwijs, begeleiding en zorg. Maar ook aan: ligging, gezelligheid, extra activiteiten en alles wat júllie belangrijk vinden!

Bezoek de scholen

Waarschijnlijk gaat uw kind al een keer vanuit de basisschool op scholenbezoek of naar kennismakingslessen. Ga zelf altijd naar de info-avond voor ouders en samen ook naar de open dagen. Zo krijgen jullie een goed beeld van het gebouw, de sfeer en de mensen. Vergeet uw lijstje niet om meteen al uw vragen te stellen!

Kijk en vergelijk

Neem de tijd om erover te denken en te voelen. Praat erover, met elkaar en met de leraar van de basisschool. Welke school past het beste bij uw kind? Dat is de belangrijkste vraag.

Maak jullie keuze

Beslis welke school jullie voorkeur heeft en welke school tweede of derde keus is. Kies met hoofd én hart, dan voelt het zeker goed!

Bekijk ook eens

De lessen Spaans van mevrouw Olthoff zijn de lessen die ik nooit meer ga vergeten, omdat we een hele leuke klas hadden met zestien leerlingen en een geweldige docent. Trouwens, surfkamp Mimizan is echt een aanrader!

Oud-leerling, Castor College