Skip to main content
Scholen

Vrijwilligerswerk in Gambia

By 6 oktober 2017oktober 12th, 2017No Comments

In oktober en december gaat een groep van 15 leerlingen uit 4 havo en 5 vwo van het Jac. P. Thijsse College in Castricum, naar Gambia om vrijwilligerswerk te doen op de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang. Hier gaat hard gewerkt worden aan het maken van een nieuw klaslokaal, het verven van schoolgebouwen, cement mengen, bakstenen maken en waterleidingen aanleggen. Op 16 oktober vertrekt de eerste groep leerlingen.

Slapen gebeurt op het terrein van de school in zogenaamde lodges waar nauwelijks elektriciteit en geen wifi is. De eigenaar van de school staat garant voor de veiligheid van de leerlingen. Daarnaast wordt Gambia ’the smiling coast’ genoemd vanwege de vriendelijkheid van de mensen. Het is flink aanpoten tijdens deze reis met hoge temperaturen en weinig luxe.

In de voorbereidende weken worden er (sport)lessen voorbereid, achtergrond informatie over Gambia opgezocht en worden er zo veel mogelijk sponsors gezocht om geld op te halen om dat bij de school in Gambia te besteden. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer we kunnen bijdragen aan het onderwijs en de onderwijsomstandigheden in Jalanbang. U kunt ook doneren.

Dit jaar gaan wij ons vooral bezighouden met het bouwen van een nieuw klaslokaal. Voor het bouwen moeten we ter plekke met het opgehaalde geld bouwmaterialen en gereedschap kopen. Vorig jaar is het opgehaalde geld gebruikt voor verf, cement, bouwmaterialen, leidingen, zand, loon van vaklieden en klamboes voor in de omgeving.

Voor meer informatie en donaties kunt u kijken op: www.jptnaargambia.com