Skip to main content
Scholen

Taalmaatjes op Bonhoeffercollege

By 11 oktober 2018No Comments

Van half september tot begin oktober hebben zeven leerlingen van het Bonhoeffercollege een intensieve training ‘Taal voor het leven’ gevolgd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 3 oktober ontvingen zij uit handen van wethouder Ron de Haan een certificaat.

Het project Taalmaatjes is een samenwerking van Taalhuis Castricum, Bonhoeffercollege en de landelijke stichting Lezen & Schrijven, opgericht door Prinses Laurentien en bedoeld om laaggeletterdheid in Nederland terug te dringen.

Het is voor het eerst in Nederland dat jonge mensen worden opgeleid als Taalmaatje. De wethouder was dan ook verheugd dat de gemeente Castricum deze primeur heeft. Ook rector mevrouw Marga Nievelstein was trots op de zeven leerlingen. Ze hoopt dat ze een voorbeeld zijn voor andere leerlingen om ook Taalmaatje te worden.

De zeven gecertificeerde leerlingen gaan binnenkort mensen begeleiden die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen, spreken of hun digitale vaardigheden willen verbeteren.

Mensen met een taalvraag kunnen vrijblijvend terecht bij Taalhuis Castricum in bibliotheek Castricum, Geesterduinweg 1. Elke vrijdag van 11.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur. Bij het adviesgesprek wordt gekeken waar behoefte aan is en welke (gratis) ondersteuning of activiteit daar het beste bijpast. Ook kan men mailen naar taalhuiscastricum@bknw.nl.

Bron: De Castricummer