Skip to main content
Scholen

SVOK-scholen kijken door paarse bril

By 6 december 2017No Comments

Op vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag: een dag om te laten zien dat je solidair bent met en open staat voor seksuele diversiteit. Net als de andere SVOK-scholen vindt het Jac. P. Thijsse College het belangrijk dat leerlingen een open en respectvolle houding hebben. Het is de zevende editie van Paarse Vrijdag en in Nederland doen ongeveer 170 scholen mee. Het idee komt uit de VS, nadat daar in korte tijd veel homoseksuele, biseksuele en transgender jongeren zelfmoord pleegden.

Iedereen op het Jac. P. Thijsse College, leerlingen én docenten, is opgeroepen om paarse kleding te dragen om aandacht aan deze dag te besteden. Alle tweede klassen krijgen een gastles van de organisatie IFMSA-NL (International Federation of Medical Student’s Associations). Deze organisatie zet zich in voor thema’s als seksualiteit, discriminatie en vooroordelen. De voorlichters van IFMSA-NL gaan openhartig met de leerlingen in gesprek. Ook in de brugklas wordt aandacht besteed aan Paarse Vrijdag door middel van een lesbrief over seksuele diversiteit. In de vierde klassen wordt de ‘Paarse Vrijdag Krant’ uitgedeeld en besproken door de mentoren.

Het schoolgebouw zal op 8 december in Paarse Vrijdag stijl worden versierd, inclusief een regenboogkraampje waar iedereen die paars draagt gratis paarse limonade en regenboogsnoep krijgt. Natuurlijk is er ook een poging om in het ‘JPT Book of Records’ te komen door zoveel mogelijk in paars geklede mensen op één foto te krijgen.