Skip to main content
Scholen

Scholen tot 18 januari dicht voor bijna alle leerlingen

By 15 december 2020No Comments

De scholen van SVOK gaan vanaf woensdag 16 december tot maandag 18 januari voor bijna alle leerlingen dicht. Voor die leerlingen verzorgen wij online onderwijs. We volgen hiermee het kabinetsbesluit van 14 december.

Het is een ingrijpend besluit voor leerlingen, ouders en medewerkers, maar helaas echt noodzakelijk om de sociale contacten te beperken en de oplopende besmettingen met het Coronavirus terug te dringen.

Voor welke leerlingen blijven de scholen open?

  • Leerlingen die voor hun eindexamen zitten;
  • Leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen op het vmbo en de praktijkschool;
  • Leerlingen in het (voor)examenjaar die een schoolexamen moeten maken;
  • Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben of thuis geen goede plek hebben om te leren;
  • Leerlingen met ouders in een vitaal beroep.

Voor leerlingen in het (voor)examenjaar zal op basis van maatwerk worden bekeken welke ondersteuning ter voorbereiding op het examen online dan wel fysiek zal worden georganiseerd. Deze leerlingen ontvangen hierover informatie vanuit de school.

Voor leerlingen die praktijkgerichte vakken volgen zal een aangepast rooster worden gemaakt, zodat zij deze vakken optimaal kunnen volgen. Ook deze leerlingen krijgen hierover informatie vanuit de school.

Samenwerken
Wij realiseren ons dat dit besluit een enorme impact heeft voor elke leerling. Het persoonlijke contact met klasgenootjes, docenten en mentoren is moeilijk te vervangen door onderwijs op afstand. Aan de andere kant hebben we de afgelopen maanden veel ervaring opgedaan met online lesgeven. Wij zetten in ieder geval alles op alles om elke leerling de aandacht te geven die nodig is en de continuïteit van onderwijs te waarborgen. Dit kunnen wij niet alleen, de samenwerking met ouders/verzorgers is hierin ontzettend belangrijk.

Effect maatregelen
Het kabinet bepaalt op dinsdag 12 januari of de scholen op maandag 18 januari daadwerkelijk weer open kunnen gaan. In de tussentijd werken we met de scholen en op landelijk niveau aan plannen om fysiek onderwijs op school voor iedere leerling voor de rest van het schooljaar te waarborgen, bijvoorbeeld door het inzetten van (snel)testen.