Skip to main content
Scholen

Online Open Dag Kennemer College

By 21 januari 2021No Comments

Fysiek kennis maken met middelbare scholen is voor groep 8 leerlingen niet mogelijk vanwege Corona. Het Kennemer College havo/vwo houdt daarom een virtuele open dag.

„Je wilt de leerlingen het liefst in het gebouw hebben, zodat ze de sfeer kunnen proeven en de leraren kunnen spreken. Dan weten groep 8-leerlingen meteen of ze zich thuis voelen”, vertelt Jaap Maks, gymdocent en pr-coördinator. „We proberen een zo breed mogelijk beeld te geven van de school en hoe de leerlingen met elkaar en met de docenten omgaan.”

Het is de eerste online open dag van het Kennemer College ooit. Alles wordt uit de kast gehaald om de sfeer van de school zo goed mogelijk te laten zien aan leerlingen thuis.

De voorbereidingen voor de open dag zijn in volle gang. Fien (havo 1) en Petter (vwo 1) vervullen daarbij een bijzondere rol. Zij nemen de achtstegroepers en hun ouders of verzorgers mee in een tour door de school. Van de ingang, de kluisjes en de pauzeruimtes naar de mediatheek, de sportvelden en verschillende lokalen.

Naast de tour zijn er ook interactieve informatierondes over relevante onderwerpen, een quiz en demonstraties, zoals trampolinespringen en scheikundeproefjes. Ook is het mogelijk om live in gesprek te gaan met leerlingen, docenten en de teamleider brugklas evenals de rector. En er zijn tien online mini-lessen van bijvoorbeeld de vakken wiskunde, Latijn, Grieks, Spaans en kunst.

De online open dag van het Kennemer College havo/vwo is op vrijdag 12 februari van 17.30 tot 21 uur. Eenvoudig te volgen via de website van de school. 

Kijk hier voor de open dagen van de andere SVOK-scholen.

De volledige reportage in het Noord Hollands Dagblad is hier te lezen.