Skip to main content
Scholen

Nieuwe rector Kennemer College havo-atheneum-gymnasium

Per 1 augustus 2020 is Marc van Buuren aangesteld als nieuwe rector van het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium. Hij volgt Mireille van der Kracht op, die na de zomer gaat verhuizen naar de andere kant van het land. De afgelopen periode zijn wij samen met medewerkers, ouders en leerlingen op zoek gegaan naar een goede opvolger. Geen eenvoudige opdracht, want Mireille is een veelzijdige vakvrouw. Toch is het ons gelukt!

Marc past bij het ondernemende karakter van de school en heeft affiniteit met de bedrijvigheid in de regio. Hij is net als Mireille een mensenmens, zowel communicatief sterk als sterk in het proces, met een rijke ervaring als docent en schoolleider in het voortgezet onderwijs.

Marc: “Ik kom uit een echte onderwijsfamilie die tot wel drie generaties teruggaat. De rode draad in mijn carrière vormt de zoektocht hoe je onderwijsactiviteiten zo kunt aanbieden dat leerlingen met een verschillend (leer)profiel zich allemaal uitgedaagd voelen en succesvol kunnen zijn. Ik hoop de komende jaren dit samen met het team te kunnen voortzetten in de wetenschap dat wij onze leerlingen moeten voorbereiden op een toekomst die niemand nog kent, maar waar op dit moment de schatting is dat + 40% van de huidige beroepen in 2030 niet meer bestaat. Ik vind het belangrijk dat wij leerlingen helpen om te ontdekken wie zij zijn en wat zij nodig hebben om (een leven lang) te blijven leren, actief te kunnen participeren in de maatschappij en als mens ook gelukkig te zijn.”

Wij danken Mireille van der Kracht voor haar tomeloze betrokkenheid en inzet. Zij heeft gewerkt aan een sterke basis van kwalitatief goed onderwijs. Het Kennemer College havo-atheneum-gymnasium is een ondernemende school die energie geeft, met nieuwe vormen van onderwijs en begeleiding die nog beter aansluiten op wat leerlingen nu en in de toekomst nodig hebben. Een sterke koers waar Marc van Buuren samen met team verder invulling aan gaat geven.