Skip to main content
Scholen

Nieuwe Rector Jac. P. Thijsse College

By 17 januari 2021No Comments

Het nieuwe jaar begint met een mooi bericht: we hebben een nieuwe rector voor het Jac. P. Thijsse College gevonden als opvolger van Christine Hylkema die de school met ingang van het afgelopen schooljaar heeft verlaten. Ton Kallenberg is per 1 april 2021 benoemd als de nieuwe rector van de school.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij met Ton Kallenberg een goede opvolger hebben weten te benoemen voor het Jac. P. Thijsse College, een school die zich onderscheidt door modern en kwalitatief goed onderwijs in een internationale context.

Ton startte zijn loopbaan na een studie Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde in het basisonderwijs, waarna verschillende functies op universiteiten, hogescholen en het MBO volgden. Zijn meest recente functie is bij de Universiteit Leiden als director Education and Student Affairs.

Ton Kallenberg: “Mijn hele leven lang ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. Het mooie van onderwijs is dat daarin waarden zoals erkenning, verbinding en betrokkenheid zo direct voelbaar zijn. Dat brengt energie en bevlogenheid met zich mee, en dat leverde mooie gesprekken en ook levenservaringen op. Mijn werk heeft mij tot nu toe in verschillende onderwijssectoren gebracht en die identiteit wil ik graag inzetten voor het Jac. P. Thijsse College. Ik heb ontzettend veel zin om me in de wereld van het JPT te verdiepen en iedereen te gaan ontmoeten. En bovenal zie ik ernaar uit om ook een bijdrage te kunnen leveren dat jonge mensen zich op het JPT thuis voelen, zich gezien en gekend weten, èn de kansen krijgen om hun talenten te ontwikkelen tot een stevige basis om succesvol te worden. Daar word ik enthousiast van.”