Skip to main content
Scholen

Nieuwe namen Kennemer College-scholen

Met trots delen wij met jullie de nieuwe namen van de Kennemer College-scholen. Na een mooi creatief proces samen met leerlingen en medewerkers heeft elke school nu een eigen unieke naam die past bij waar de school voor staat.

Kennemer Praktijkschool heet voortaan:
Forta
Sterk in Praktijk

“Forta staat voor de enorme (veer)kracht van onze leerlingen (en medewerkers), in hun leven, leren en werk! Leerlingen hebben vaak al heel wat moeten overwinnen en zetten bij ons de volgende stap, doordat ze ontdekken en leren waar hun krachten liggen.”

Kennemer College beroepsgericht heet voortaan:
SKILLS vmbo
Wat zijn jouw skills?

“Doen staat bij ons centraal. Niet zonder te denken. Wij geloven dat een individuele, unieke benadering de beste manier is om vaardigheden te ontwikkelen. We zijn loyaal en doen het samen. We zijn vindingrijk in het maken van keuzes, ontwikkelen leerlingen en maken ze klaar voor hun toekomst. Wij leiden vakmensen op.”

Kennemer College mavo-havo heet voortaan:
Dalí College
Met aandacht.

“Dalí staat voor kleurrijk, creatief en grensverleggend, en voor de eigenschappen die passen bij ons DNA: daadkracht, aandacht, leerlinggericht en innovatief. Wij geloven in persoonlijke aandacht. We weten van aanpakken, willen graag voorop lopen en durven beslissingen te nemen. We blijven onszelf uitdagen, maar zoeken ook constant naar de juiste uitdagingen voor leerlingen.”

Kennemer College mavo-havo-atheneum-gymnasium heet voortaan:
Castor College
We zien je!

“Castor is Latijn voor bever en betekent ‘hij die schittert’. We zijn familiair. Wij geloven dat een vertrouwde omgeving waar je jezelf kan zijn de beste basis is om te schitteren. Wij zijn divers, maar verbonden. We zijn energiek en veerkrachtig. Maar boven alles kun je bij ons zijn wie je bent.”

Bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een verhaal en een visuele uitstraling. Dit zal langzaamaan zichtbaar worden in de verschillende uitingen van de scholen.