Skip to main content
Scholen

Nieuwe leden Raad van Toezicht

By 13 december 2021No Comments

In december treden Frits Bakker en Joséphine Rutten toe tot de Raad van Toezicht van SVOK. Frits vervangt Wim Hamers als voorzitter en Joséphine neemt het stokje over van Rennie ten Dam. Beiden zijn bevlogen, staan voor een jarenlange ervaring in de rechtspraak dan wel het onderwijs en allebei zijn ze helder over hun rol: “Wij zijn niet zichtbaar, als een bestuurder de goede dingen doet.”

Welke ervaring nemen jullie mee?

Joséphine: “Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het onderwijs, van docent tot beleidsadviseur, van directeur tot rector en als laatste bestuurder. Deze ervaring wil ik graag ten goede laten komen aan het onderwijs, zonder dagelijks een hele actieve rol te vervullen. Dat is ook de reden waarom ik gesolliciteerd heb.”

Frits: “Mijn achtergrond ligt in de rechtspraak. Van de 35 jaar dat ik daar werk, ben ik 15 jaar rechter en 20 jaar bestuurder. Daarnaast heb ik best veel nevenfuncties gehad in raden van toezicht in de zorg, het onderwijs en op kruispunten van zorg en onderwijs. Nu ben ik voorzitter raad van toezicht van de Hogeschool Leiden. Onderwijs vind ik echt geweldig interessant.”

Lees hier het gehele artikel.