Skip to main content
Scholen

Nieuwe directeur Kennemer College Beroepsgericht

Per 1 augustus 2020 is Patrick Kroon aangesteld als nieuwe directeur van het Kennemer College Beroepsgericht. De afgelopen twee jaar heeft Theo Jaspers, directeur a.i., gewerkt aan een sterke basis binnen de school. Nu is het tijd om duurzaam verder te bouwen aan toekomstgericht onderwijs. Patrick Kroon is daarvoor de aangewezen persoon. Hij zit al 25 jaar in het onderwijs en heeft een rijke ervaring als docent Nederlands van mavo tot mbo en als schoolleider in het vmbo. Unaniem was hij de favoriet van de adviescommissie, bestaande uit medewerkers, ouders en leerlingen.

Patrick: “Het vmbo vind ik boeiend, omdat het een vorm van onderwijs is die theorie en praktijk combineert. Elke leerling wordt in vier jaar opgeleid voor een mbo-opleiding die ertoe doet. Op dit moment ervaren we hoe belangrijk de voedselindustrie, de transportsector, de zorg en het werken in de techniek is. Als je de juiste opleiding kiest, dan heb je gegarandeerd een baan. En Nederland staat te springen om mensen die kiezen voor een vitaal beroep of een baan in de maak-industrie. Tezamen met duurzaamheid liggen daar echt de kansen voor al onze leerlingen.”

Wij danken Theo Jaspers voor zijn enorme inzet voor de school en kijken met het volste vertrouwen uit naar de samenwerking met Patrick Kroon. Met elkaar gaan we mooie stappen zetten!