Skip to main content
Scholen

Nieuwe bestuurder SVOK

De Raad van Toezicht is verheugd te kunnen meedelen dat met ingang van volgend schooljaar Willem Baumfalk de nieuwe bestuurder van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK) wordt. Hij volgt Fred Timmermans op, die zoals eerder aangekondigd per 1 september 2019 – na zeven heel mooie jaren – zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid overdraagt.

Willem Baumfalk is een veelzijdig mens en net als Fred Timmermans een onderwijsman in hart en nieren. Wij zien in hem een krachtige, verbindende bestuurder die de ingezette koers van de scholen en de stichting verder kan ontwikkelen en versterken.

Zijn ervaring en affiniteit liggen al zijn hele werkend leven bij het onderwijs. Ooit gestart bij het opleidingsinstituut van de Belastingdienst, werkte Willem Baumfalk bij verschillende opleidings-instituten voor de overheid en KPMG om vervolgens uit te komen bij het hoger beroepsonderwijs. Daar heeft hij bij twee Hogescholen gewerkt, waarvan de laatste zes jaar als Decaan bij de Faculteit Business en Economie van de Hogeschool Amsterdam.

Baumfalk: “De rode draad in mijn werk zijn de leer- en ontwikkelingsvragen van mensen en organisaties. Werken in het onderwijs is werken met mensen. In het hoger onderwijs heten die mensen studenten, in het voortgezet onderwijs leerlingen. Mensen in verschillende fasen van hun ontwikkeling. Dit mensenwerk heeft mij altijd bijzonder geïnspireerd en bezield en heeft er dus ook voor gezorgd dat ik al vele jaren met onderwijs en scholing bezig ben. Het is mooi mensen te helpen groeien in hun ontwikkeling, ieder op zijn of haar eigen niveau.

Ik zie mijn ervaring en expertise in het HBO samenkomen in een mooie nieuwe opdracht in het voortgezet onderwijs bij SVOK.”