Skip to main content
Scholen

Muzikale theatervoorstelling 50-jarig Bonhoeffercollege

By 26 maart 2022april 10th, 2022No Comments

Het Bonhoeffercollege maakt dit jaar het vijftigste schooljaar mee. Daarom zijn er de nodige feestelijke activiteiten. Van 19 t/m 23 april trapt Theater Bonhoeffer af met de muzikale theatervoorstelling Be Right Back. De voorstelling gaat over een school die dramatische momenten beleeft, zoals een allesverwoestende brand. Dat roept herinneringen op aan de eigen oude school. Ook de aula met daarin een zitkuil en foto’s van het oude Bonhoeffercollege komen in de voorstelling voorbij.

Be Right Back gaat over Mick, een jongen die flink last heeft van zijn podiumangst. Samen met een aantal andere leerlingen doet hij mee aan een dansauditie voor het theater op school. De groep zet een coole dans neer totdat het Micks moment is om te stralen. Hij wordt overvallen door angst en de auditie mislukt. Iedereen lijkt hem de schuld te geven en Mick is radeloos. Plots krijgt zijn leven een andere wending. Tickets voor de voorstelling Be Right Back zijn via www.theaterbonhoeffer.nl verkrijgbaar.

Theater Bonhoeffer is sinds 2008 een theatergroep waar meer dan honderd leerlingen en docenten van het Bonhoeffercollege aan meewerken. De groep acteurs, aangevuld met een dansgroep, brengt het verhaal. De muziek in deze voorstelling vormt een reis door de tijd en wordt gespeeld door de eigen band met zang. Ook achter de schermen werken tientallen leerlingen mee aan het schrijven van een script, het bouwen van decors, website, theatertechniek, film en fotografie. Zo komen zij jaarlijks tot een grote theatervoorstelling. Kijk op https://theaterbonhoeffer.nl/tickets voor kaarten en overige informatie.