Skip to main content
Scholen

Muziekdocent van het jaar 2024: John Burger

Muziekdocent John Burger van het Bonhoeffercollege is Nederlands beste muziekdocent van 2024. Twee leerlingen en een oud-leerling, hadden hem – zonder zijn medeweten –  aangemeld voor de wedstrijd Beste Muziekdocent van het Jaar. Uit vierhonderd aanmeldingen kwam John vrijdagmiddag als winnaar uit de bus.

,,Hij mag zichzelf een jaar lang de beste, meest bevlogen en inspirerende muziekdocent noemen’’, laat de organisatie van de verkiezing weten. Hij is de opvolger van Jop Ostendorf van de Trevianum Scholengroep in Sittard. Burger ontving een award en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro.

Inspirerend
Volgens de vakjury is Burgers aanpak in het muziekonderwijs, ‘inspirerend en innovatief. Hij heeft op het Bonhoeffercollege tal van projecten opgezet waarbij leerlingen op creatieve wijze in aanraking komen met muziek. Van het organiseren van schoolconcerten tot het begeleiden van muziekgroepen, John zet zich in om muziek toegankelijk en leuk te maken voor zijn studenten. Zijn lessen gaan verder dan alleen noten lezen; hij moedigt leerlingen aan om hun muzikale talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dankzij zijn passie en toewijding hebben veel studenten hun liefde voor muziek gevonden en verder ontwikkeld’.

Lees verder>>

Bron: Dagblad Kennemerland