Skip to main content
Scholen

Metamorfose Kennemer Praktijkschool

By 29 oktober 2020november 5th, 2020No Comments

Na een jaar voorbereiding is in de zomer- en herfstvakantie de Kennemer Praktijkschool verbouwd en gemoderniseerd. Naast de aanpassingen om nog beter maatwerkgericht onderwijs te kunnen verzorgen, zijn er aanpassingen gedaan om het schoolgebouw een plezierige en eigentijdse uitstraling te geven.

De leerlingen hebben zelf een belangrijke bijdrage geleverd aan de metamorfose van de Praktijkschool. Het eindresultaat is door de hele school terug te zien! Zo staat de zuil in de aula vol met tekeningen die door leerlingen ontworpen en gemaakt zijn. Hun wens voor een chill-hoek en een café met statafels, tribunes en zitblokken is vervuld. Daarnaast is er een heuse boekentuin onder een pergola met tuinverlichting gemaakt. De aula is nu een soort dorpsplein: een warme, fijne plek waar leerlingen zich thuis voelen.

Naast het stage lopen zijn ook de praktijklessen op de praktijkschool belangrijk. Om de leerlingen vaardigheden te kunnen aanleren die nodig zijn om een goede stage te kunnen lopen en uit te stromen naar een passende arbeidsplaats, zijn diverse lokalen gemoderniseerd en passend ingericht. De techniek afdeling is bijvoorbeeld volledig verbouwd en heeft nieuwe apparatuur gekregen. De vernieuwingen en aanpassingen voldoen daarbij ook aan de behoeften van het docententeam van de praktijkschool.

 

 

 

 

Nieuwsgierig? Kom gerust een keer langs, leerlingen geven graag een rondleiding. Of volg de Kennemer Praktijkschool op het nieuwe Insta-account!