Skip to main content
Scholen

Adviezen leerlingen Technasium Bonhoeffer

By 16 november 2017No Comments

Op 13 november hebben de leerlingen van het Technasium Bonhoeffercollege hun adviezen over klimaatadaptieve tuinen gepresenteerd aan wethouder Rob Schijf.

Zestig leerlingen ontvingen zes weken geleden de opdracht onderzoek te doen naar en advies te geven over ‘klimaatadaptieve tuinen, toegespitst op bewoners van nieuwbouw aan de Hogeweg/Hoogeweg in Limmen en Heiloo. De tuinen moesten bovendien passend zijn in het beeld van de omgeving. In het adviesrapport dienden adviezen te worden opgenomen voor drie soorten tuinen:

  1. De meest geoptimaliseerde tuin waarin klimaatadaptatie en biodiversiteit een optimale symbiose vormen.
  2. Een zeer onderhoudsarme tuin die voldoet aan de klimaatadaptieve eisen.
  3. Een tuin die redelijk onderhoudsarm is en gericht is op een optimale biodiversiteit met daarbij passende klimaatadaptieve oplossingen.

De presentaties van de verschillende groepen leverde een breed pakket aan adviezen op. Een mooi resultaat wat zeker een vervolg zal krijgen. Tessa, Benthe, Mitch en Allard werden door wethouder Schijf in het zonnetje gezet omdat zij de opdracht het beste hadden uitgewerkt. Als toegift gaven de leerlingen ook nog tips aan de wethouder hoe het zwerfvuil op de Hogeweg/Hoogeweg zou kunnen worden aangepakt.

Bron: De Uitkijkpost