Skip to main content
Scholen

Leerlingen in de prijzen bij hiphop-battle

By 3 december 2018No Comments

Even geen dikke boeken of saaie grammatica, maar in het Duits rappen over respect, gelijkheid en acceptatie. Leerlingen van het Kennemer College havo-vwo hielden tijdens de Duitse lessen een rapcompetitie. En met succes!

Van alle havo 3-klassen mocht de groep “8-ung” uit H3C de school op de landelijke finale vertegenwoordigen met hun rap “Sisi”. De rap vertelt het verhaal over een meisje dat erg gepest wordt en het leven hierdoor niet meer ziet zitten. Zij wonnen hiermee de ‘Taalbokaal’ voor de beste Duitse tekst en uitspraak.

Havo 3-leerlingen maakten allereerst kennis met de geschiedenis van de Duitse rap en daarna leerden zij de actuele Duitse Hiphop-Szene kennen. Ter voorbereiding op het evenement schreven zij in de Duitse les een rap met als thema ‘Respekt’. Ook hadden zij in de projectweek een workshop van de rappers Dos Hermanos en kregen zij nuttige tips.

Docente Duits Marloes Derksen vertelt over het project: “Bij het schrijven van een eigen rap komen de leerlingen op een creatieve manier in contact met de Duitse taal. Tevens brengt het actualiteit en Duitstalige cultuur in de les. Stoer wat ze allemaal bedacht hebben!”