Skip to main content
Scholen

Leerlingen geslaagd voor Entree-opleiding

In september 2018 is de Kennemer Praktijkschool gestart met een eigen Entree-opleiding. Dinsdag 18 juni kwam het verlossende bericht dat alle dertien leerlingen zijn geslaagd. Een topprestatie!

De Entree-opleiding is speciaal voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben in een veilige en kleine setting. Het is een extra kans voor Praktijkschool-leerlingen op een erkend diploma. De leerlingen kunnen kiezen uit vier richtingen:

  • Assistent dienstverlening en zorg
  • Assistent horeca, voeding en voedingsindustrie
  • Assistent plant en (groene) leefomgeving
  • Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Door de samenwerking met het ORGB mag de school zelf een Entree-opleiding aanbieden. Een belangrijke succesfactor is de inzet van coaching door docenten en de stagebegeleiding. De leerlingen legden het praktijkexamen uiteindelijk af op de stageplek, bijvoorbeeld bij staalbedrijf De Back, Block Plaatmateriaal, De Zorgspecialist, Meesters & Juffen en Peuterspeelzaal Dribbel.

Alles was nieuw, het vaste rooster, de toetsen en examens, de stage met vast opdrachten en het praktijkexamen. De leerlingen en docenten van de Entree-opleiding hebben zich enorm ingezet om het diploma te behalen, met succes. Van de 14 leerlingen zijn 13 leerlingen na een bindend studieadvies doorgegaan en geslaagd! De Praktijkschool heeft zelfs een compliment gekregen van ORGB voor de begeleiding en samenwerking.