Skip to main content
Scholen

Leerlingen Bonhoeffercollege ontwerpen nieuwe milieustraat

By 18 maart 2021No Comments

We gebruiken op dit moment veel te veel materialen en gooien producten na gebruik gewoon weg. Dit zorgt voor een zware belasting op ons klimaat en een tekort aan grondstoffen. Dat kan anders! Te beginnen bij onze milieustraten.

Startschot ontwerp op 17 maart
Hoe ziet een milieustraat eruit als we zoveel mogelijk van de ingebrachte spullen willen hergebruiken en repareren? Wethouder Erik Bekkering van de gemeente Bergen en wethouder Paul Slettenhaar van de gemeente Castricum gaven 17 maart het digitale startschot en de opdracht aan veertig leerlingen van het Technasium om een nieuwe milieustraat voor de BUCH (de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) te ontwerpen. Het moet een bruisende plek in de regio worden, waar hergebruik en reparatie van materialen en spullen centraal staat.

Samenwerking met architectenbureau Natrufied
De leerlingen van het Bonhoeffercollege gaan hier de komende maanden mee aan de slag onder leiding van het Bergens architectenbureau Natrufied. Hoe ziet het gebouw eruit? Hoe werkt een architect aan dit vraagstuk? En hoe bouw je die zelf ook weer van herbruikbare materialen?

Juni: tentoonstelling maquettes in Heiloo
In juni gaan tien groepjes leerlingen hun maquettes en posters tentoonstellen in Heiloo. Wethouder Bekkering: ‘Gemeente Bergen is samen met de gemeenten Castricum, Uitgeest en Heiloo aan het onderzoeken hoe de milieustraat van de toekomst eruitziet. Je moet echt anders gaan denken over de milieustraat. Stel je voor dat je in de toekomst bijna geen containers meer hebt waarin je spullen weggooit. Dat dan de meeste spullen ingezameld worden en door lokale ondernemers worden opgeknapt en een nieuw leven krijgen.’ Wethouder Slettenhaar: ‘Hoe de milieustraat van de toekomst eruitziet, daar hopen we veel inspiratie over op te doen met deze opdracht. Ik kijk uit naar de tentoonstelling!’

In juni reiken de wethouders van de vier gemeenten gezamenlijk een prijs uit aan het beste team.

Bron: CastricumsDagblad.nl