Skip to main content
Scholen

Leerlingen binden tijdens opleidingenmarkt

By 17 oktober 2018No Comments

Enthousiast komen moeder Jasperine en dochter Kyra Maloney uit Castricum, de voorlichtingsklas uit over de hbo rechtenopleiding van de HvA in Amsterdam. De tweede ronde van de opleidingenmarkt is net afgelopen.

Kyra wil graag iets met rechten gaan doen. In de eerste ronde van de 43e opleidingenmarkt op het Bonhoeffercollege vond ze hierover niks interessants in de voorlichting van het Alkmaarse InHolland. Ook de opleiding kon Kyra niet boeien. Maar de vierdejaars-, tweedejaars- en eerstejaarsstudenten van de HvA enthousiasmeerden Kyra, diens moeder en alle geïnteresseerden van de overvolle snikhete klas. Met flair vertelden ze over waar ze tegenaan liepen, over hun docenten die zelf in het vak werkzaam zijn en over de brede mogelijkheden van hun studie. Geboeid hing ‘de klas’ aan hun lippen waardoor de ‘les’ zelfs uitliep. ,,Ja, dit vind ik leuk”, glimt Kyra als ze weer op de gang loopt op weg naar de derde en laatste ronde. ,,Ook ik zou die opleiding nog wel willen doen”, beaamt haar moeder.

Ieder jaar nodigen het Bonhoeffer en het Jac. P. Thijsse College afgevaardigden van onder meer de TU Delft, de Wageningen University en het Nova College uit. Ook nieuwe studies en organisaties melden zich aan voor deze regionale informatieavond of worden gevraagd. Dit jaar zijn dat bijvoorbeeld de opleidingen Creative Business, hbo rechten en fysiotherapie.

Bron: Dagblad Kennemerland