Skip to main content
Scholen

Kerst 2017: ‘Vlog je hart’

By 17 december 2017No Comments

‘Vlog je hart’, nee het is geen tikfout. Vloggen, het maken van een video-dagboek op internet, is dé recente trend. Dit jaar staat vloggen centraal tijdens Kerst op het Plein: ‘Vlog je hart en maak een verhaal van verbinding’. Het platform Heemskerken werkt samen met het Bonhoeffercollege om op 21 december een geweldig kerstevenement in de open lucht te houden.

Ook in 2017 is er een bijzondere uitvoering door leerlingen van het Bonhoeffercollege met een zelf geschreven script. Zij spelen de hoofdrol in het kerstverhaal waarin moderne korte theaterscenes worden verbeeld op een groot podium. De muziek wordt verzorgd door leerlingen die deel uitmaken van de schoolband. In de theaterscenes komen actuele thema’s aan de orde.

Het verhaal gaat over Floor, een vlogster met 500.000 volgers. Ze krijgt een app van Apple waarmee ze naar andere plaatsen kan reizen en komt terecht in Nazareth, waar ze een zwangere vrouw op een ezel voorbij ziet komen. Zo wordt de verbinding gelegd tussen de leefstijl van jongeren in Nederland anno 2017 en het eeuwenoude kerstverhaal over Jozef en Maria.

Verschillende organisaties en individuele mensen uit Heemskerk brengen op een eigen manier ook verbinding tot stand. Mensen uit de wereld van overheid, onderwijs, verpleging, sport en veiligheid brengen in unieke vlogs tot uitdrukking hoe zij verbinding maken met medebewoners in Heemskerk. Deze vlogs zullen aan het begin van de avond worden vertoond. Daarna start de theaterproductie waar in het kerstverhaal de verbinding tussen hemel en aarde zichtbaar wordt gemaakt.

Na het laatste applaus gaat Kerst op het Plein verder. Toeschouwers van het programma worden deelnemers én vloggers. De initiatiefnemers van Kerst op het Plein zoeken naar verbinding in het hier en nu met de gemeente Heemskerk, ondernemers, Rabobank en inwoners. In unieke vlogs komt tot uitdrukking hoe mensen wonen en leven in Heemskerk. Iedereen kan de vlogs ontvangen én terugsturen. Het kerstevenement start op 21 december om 20.00 uur op het Burgemeester Nielenplein.

Bron: De Heemskerkse Courant