Skip to main content
Scholen

Kennemer College naar Olympic Moves

De leerlingen van het Kennemer College havo/vwo hebben zich opnieuw geplaatst voor de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie. Op de regionale voorronde in Almere scoorde de atletiekselectie meisjes klas 3-4 het beste, evenals schoolteam jongens. Met dit uitstekende resultaat plaatsten zij zich voor de landelijke finale op 7 juni te Papendal.

Ook bij basketbal waren de sportieve leerlingen succesvol. In Heerhugowaard wonnen het schoolteam meisjes en het team onderbouw jongens alle wedstrijden. In Alkmaar werd gestreden door de talentvolste handbalsters, danseressen en hockeysters van de school. Het schoolteam hockey plaatste zich door alle wedstrijden te winnen. Het dansteam kon helaas niet doordringen tot de finale na een geweldig act. De handbalsters trokken aan het langste eind in een spannende finale en plaatsen zich wederom voor de grote finale.

Dit betekent dat het Kennemer College, tot nu toe, met bijna 50 leerlingen sterk vertegenwoordigd zal zijn op de landelijke eindstrijd van Olympic Moves. Docent LO Peter Geldof is trots: ”We zijn al vaker in de finale gekomen, maar nog nooit met zoveel sporten! We hebben veel sportieve leerlingen op school, het is goed te zien dat zoveel jongeren van het KC ook bij een vereniging sporten. We zijn trots op onze sportieve talenten!”

Donderdag 18 april proberen de leerlingen van het Kennemer College zich ook nog te plaatsen met volleybal en veldvoetbal, dus mogelijk wordt de Kennemer College-delegatie op de landelijke finaledag nog groter!