Skip to main content
Scholen

Kennemer College hv naar Olympic Moves

By 19 april 2018No Comments

De leerlingen van het Kennemer College havo/vwo hebben zich opnieuw geplaatst voor de landelijke finale van Olympic Moves, de nationale schoolsportcompetitie. In Almere scoorde de atletiekselectie meisjes klas 1-2 het beste van de 15 deelnemende teams op de regionale voorronde. De jongens werden bij de schoolteams nipt tweede, dit was genoeg voor plaatsing in de landelijke finale op 8 juni in Papendal.

 

Ook bij basketbal en hockey waren de sportieve leerlingen succesvol. In Heerhugowaard wonnen de schoolteams jongens en meisjes alle wedstrijden. Bij het hockey wisten de jongens te winnen, de meisjes werden 2e in de poule en waren hiermee helaas uitgeschakeld. Eerder deze maand plaatsten de handbalsters en de dancecrew zich al.

Dit betekent dat het Kennemer College met 50 leerlingen sterk vertegenwoordigd zal zijn op de
landelijke eindstrijd van Olympic Moves. Docent LO Peter Geldof is trots: ”We zijn al vaker in de finale gekomen, maar nog nooit met vijf sporten! We hebben veel sportieve leerlingen op school, het is goed te zien dat zoveel jongeren van het KC ook bij een vereniging sporten. We zijn trots op onze sportieve talenten!”