Skip to main content
Scholen

KC 2e op landelijke finale Olympic Moves

Met de grootste delegatie ooit vertrok vrijdag 7 juni een bus vol sportief talent van het Kennemer College naar Papendal, waar de landelijke finale van Olympic Moves werd gehouden. Niet eerder behaalde zo’n grote groep, 66 leerlingen, de landelijke finale voor schoolsport.

Het Kennemer College streed mee bij de sporten atletiek, basketbal, handbal, hockey en voetbal. De beste prestatie was voor het schoolteam jongens bij atletiek: zij werden tweede van Nederland! Dit team bestond uit de atleten Jelle Schaap, Timo van der Stoep, Kevin van Koeckhoven, Noa Stryuve en Yasin Celebi.

Het team meisjes klas 3-4 greep bij atletiek net naast de prijzen en werd 4e. Ook de handbalsters speelden om de 3e/4e plaats, maar verloren helaas met 11-12. De voetbalselectie wist de kwartfinale te bereiken, maar kwam helaas niet verder. Voor de basketballers, die ook met blessureleed te maken hadden, en de hockeysters hield het toernooi na de poulewedstrijden op. Docent LO Peter Geldof is trots op al deze leerlingen: “Met elkaar hebben we onze school sportief weer prima vertegenwoordigd. Samenwerken vinden we belangrijk op school, daarvoor is sport een prima middel. Het was een feestje om met deze groep leerlingen op pad te gaan!”

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen – door samen te sporten – onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van ons land.