Skip to main content
Scholen

JPTheaterklas presenteert Case Closed

By 14 december 2018No Comments

Op 6 en 7 december presenteerde de theaterklas van het Jac. P. Thijsse College hun afsluitende theatervoorstelling Case Closed. Twintig leerlingen uit 6 vwo, 5 vwo en 5 havo hebben de afgelopen twee jaar gewerkt aan deze voorstelling. Onder leiding van Leontien van Leeuwen en Marianne Zuidema hebben zij een voorstelling in elkaar gezet over het wel en wee binnen de muren van een gevangenis.

Het stuk gaat over zakenman en aanstaand vader Robin de Vries, die opgepakt wordt wegens verdenking van een gewapende overval. Het pistool is bij hem thuis gevonden, met zijn DNA erop, maar toch blijft Robin beweren onschuldig te zijn.

In de gevangenis ontmoet hij ex-militair Renee Dekker, de verslaafde Beau Scholte en de stille Sam Martens. Maar wie kan hij vertrouwen? Dan heb je ook nog directeur Janssen en hoofdbewaker Wolters, die onmenselijk ogen. Het blijkt dat niemand naar een crimineel wil luisteren en dan komen de gevangenen voor een dilemma te staan…

De leerlingen hebben de gehele theaterproductie zelf georganiseerd van het begin tot het eind, van de promotie tot de decors, van de dialogen tot de kledingkeuze. De leerlingen hebben de groep opgedeeld in verschillende disciplines (script, decor, kleding, PR, licht & geluid, etc) om dit theaterstuk te laten slagen. De opbrengst van de kaartverkoop en de consumpties komt ten goede aan Amnesty International.

Bekijk hieronder een impressie van RTV IJmond.