Skip to main content
Scholen

Jac. P. Thijsse College officieel senior tto-school

By 6 november 2018No Comments

Donderdag 19 oktober is de tweetalige afdeling van het Jac. P. Thijsse College aan een grondige inspectie onderworpen. Onder leiding van voorzitter prof. Dr. Wander Lowie (RUG) is een commissie van het Nuffic een dag lang op het JPT geweest om te kijken hoe de kwaliteit van de tweetalige afdeling van het JPT is.

Het Nuffic is de organisatie die door het ministerie van Onderwijs in aangewezen om de kwaliteit van het tweetalig onderwijs in Nederland te controleren. Na een gesprek met de directie en de tto-coördinator over het tweetalige beleid zijn er veel lessen bezocht, is er gesproken met docenten Engels, leerlingen én ouders van tto-leerlingen.

Het resultaat van het onderzoek van de commissie was dat het Jac. P. Thijsse College de maximale score krijgt in maar liefst vijf van de zes onderzochte categorieën. In de zesde categorie werd de op één na hoogste score verkregen. De commissie was zeer te spreken over met name de kwaliteit van de lessen en de ontwikkeling van de leerlingen. Eén commissielid verzuchtte: “Ik zou zelf wel op deze school willen zitten”. Met deze uitstekende beoordeling mag het JPT zich nu officieel senior tto-school noemen.