Skip to main content
Scholen

JPT maakt kantine gezond

By 20 maart 2019No Comments

Het Jac. P. Thijsse College heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de Castricumse school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de schoolkantine, net als bij de andere SVOK-scholen. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Er is altijd water beschikbaar in de vorm van meerdere watertappunten in de school.

De school laat het niet bij deze stap. De school gaat voor het Gezonde School-themacertificaat voeding. Dat betekent dat de school structureel aandacht besteedt aan het thema voeding. Zo worden naast het gezonde aanbod in de kantine en het voedingsbeleid ook lessen gegeven over voeding.

Jac. P. Thijsse is voornemens om op termijn ook de Gezonde School-themacertificaten bewegen en sport en roken, alcohol en drugspreventie aan te vragen. Ook op die thema’s wordt namelijk al uitgebreid ingezet. GGD Hollands Noorden ondersteunt de school met de Gezonde School-aanpak.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Zie ook www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine


Bron: Dagblad Kennemerland