Skip to main content
Scholen

JPT-leerlingen wederom naar Raspberry Pi-finale

By 21 april 2022april 28th, 2022No Comments

Het is wederom twee leerlingen van het Jac. P. Thijsse College (JPT) gelukt door te gaan naar de finale van de Raspberry Pi-competitie. Dit is een wedstrijd die jaarlijks door PA Consulting georganiseerd wordt. Dit jaar was er een recordaantal inschrijvingen van 95 teams. In de finale waren 15 teams uitgenodigd.

Nadat vorig jaar twee leerlingen een prijs wonnen met hun ontwerp voor een telsysteem van klanten in winkels waren de verwachtingen hoog gespannen. Roan van Brussel (vwo5) en Thomas Dekker (havo5) hebben met een Raspberry Pi een systeem gemaakt dat met behulp van een GPS-systeem het plaatselijke weerbericht kan ophalen. Aan de hand van het weerbericht kan deze kleine computer dan zelf beslissen of er water aan planten gegeven moet worden. Een vochtsensor in de aarde ervoor dat planten niet teveel water krijgen. Hierdoor wordt zuinig met water omgegaan, terwijl planten een optimale hoeveelheid vocht krijgen.

De twee leerlingen hebben deze toepassing ontworpen in het kader van het thema duurzaamheid. Voor een deskundige jury moesten ze een pitch van drie minuten verzorgen, vragen beantwoorden en een demonstratie geven. In de ogen van docent informatica Jack Tempel was er een goede kans op een prijs, maar helaas mocht het niet zo zijn. Met water als thema waren er meerdere concurrenten en moesten de leerlingen het doen met een eervolle vermelding. Ondanks dat waren de leerlingen erg blij dat ze naar de finale mochten in de Rijtuigenloods in Amersfoort waar op deze dag een feestelijk programma voor de leerlingen was.

Bron: De Castricummer