Skip to main content
Scholen

Internationaal top-onderwijs in onze regio

By 15 november 2019november 24th, 2019No Comments

Het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege gaan samen starten met het ‘Supreme College’, voor excellent en internationaal onderwijs. Nieuw onderwijs voor een nieuwe generatie VWO-leerlingen. Het gaat om nieuwkomers in de Nederlandse samenleving én getalenteerde Nederlandse VWO-leerlingen met een internationale mindset. Een modern en actueel alternatief voor de Europese en Internationale scholen, zowel binnen als buiten de regio Kennemerland.

‘The best of both worlds’
Wat dit onderwijs op de nieuwe locatie ‘Supreme College’ zo bijzonder maakt, is dat leerlingen vanaf 14 jaar in korte tijd twee internationaal gerenommeerde diploma’s behalen: het Middle Years Programme (MYP) van het International Baccalaureate en het internationaal uitstekend bekend staande VWO. Het is daarmee dé hybride opleiding voor de nieuwe generatie getalenteerde, internationale leerlingen die willen opgroeien in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan expat-gezinnen die zich voor langere tijd in Nederland zullen vestigen.

Maar het ‘Supreme College’ is er ook voor zeer getalenteerde Nederlandse VWO-leerlingen, met een internationaal perspectief. Het Jac. P. Thijsse College en het Bonhoeffercollege combineren hun jarenlange expertise in Tweetalig onderwijs en Technasium (science). Zij weten uit ervaring dat een groep leerlingen vanaf 3 VWO anders wil leren. ‘Supreme College’ biedt het onderwijs dat deze leerlingen nodig hebben.

Voor beide groepen leerlingen is het Supreme College: ‘the best of both worlds’.

Uitstekend onderwijs
Het Supreme College is voor Internationale en Nederlandse leerlingen de bruisende en stimulerende locatie waar ze leren om complexe vraagstukken in samenhang en conceptueel aan te pakken. Over grenzen heen kijken, samenwerken en autonoom denken vormen het uitgangspunt. Het zijn juist deze vaardigheden die universiteiten en werkgevers over de hele wereld hoog waarderen.

Regionale en duurzame focus
De beide scholen zijn samen met de gemeente Castricum op zoek naar passende huisvesting. Het initiatief draagt bij aan de moderne en internationale onderwijsgemeente die Castricum wil zijn.