Skip to main content
Scholen

Interactieve theateravond ‘My Life Online’

By 11 november 2017No Comments

In samenwerking met de gemeenten Beverwijk en Heemskerk, het Centrum voor Jeugd en Gezin, Brijder en de GGD organiseren het Kennemer College Mavo, Beroepsgericht en de Kennemer Praktijkschool op dinsdag 12 december een theateravond voor ouders over het gebruik van sociale media.

Internet is overal en pubers brengen er veel tijd door. Naast alle voordelen die sociale media & internet bieden, zijn er natuurlijk ook de risico’s. Hoe begeleid je je kind hierin in deze snel veranderende tijd? Wat moet je als ouder eigenlijk allemaal weten? Moet je meer controleren, afspraken maken of juist meer praten? En wat zijn, niet te vergeten, de positieve kanten van internet & sociale media?

De voorstelling
De voorstelling is bedoeld voor de ouders van leerlingen en bestaat uit herkenbare situaties. De acteurs spelen valkuilen na die vaak leiden tot misverstanden en conflicten. Aan het publiek vragen zij tips: “Wat zouden jullie doen?” Deze oplossingen worden verwerkt in de volgende scènes. Daarnaast gaan ze het gesprek aan met ouders. Wat was nu werkelijk het probleem? En wat zijn mogelijke oplossingen in dit soort situaties? De voorstelling heeft veel vaart en humor waarbij ouders en opvoeders kunnen meedenken, meepraten en meelachen.

Bekijk hier de uitnodiging voor ‘My Life Online’.