Skip to main content
Scholen

Glanzende toekomst leerlingen Vakcollege Techniek

By 20 november 2018No Comments

De werkgevers in de IJmond staan te springen om technisch opgeleide jonge mensen. Leerlingen die kiezen voor techniek zijn daarom verzekerd van een baan later. En een goed betaalde baan, want goede technici zijn in elke branche schaars.

Iris Jonker, Semm Rijskamp, Mike Koet, Chris Mooij en Rick de Boer uit de 3e klas Vakcollege Techniek van het Kennemer College zijn blij dat ze na de basisschool voor het Vakcollege hebben gekozen. Ze zijn zeer tevreden met de lessen techniek en de mogelijkheden op school. Iris zegt: ”Mijn vriendinnen zijn jaloers op mij.”

Semm vindt dat je nu al doet wat je later graag wilt gaan doen. Rick vindt het goed dat docenten ook naar buiten gaan met een klas om dingen in het echt te laten zien en niet met een filmpje. Mike is trots op de klok die hij vier jaar geleden op de doe-middag heeft gemaakt, want die tikt nog steeds. Chris vindt gewoon dat als je voor techniek gaat dat dan het Vakcollege op het Kennemer de beste keus is.

De toekomst hebben ze bijna allemaal al uitgestippeld, Mike gaat het elektrotechnisch bedrijf van zijn vader overnemen, Rick ziet zichzelf vooral in de ruwbouw, Semm wordt elektricien en Iris kiest voor My Tec op het Nova.

Iris, Semm, Mike, Chris en Rick hebben nog wel een advies voor groep acht leerlingen.”Kom naar onze doe-middagen, want dat heeft hen echt geholpen bij het maken van de keus. En voor de ouders is er op dinsdag 20 november een speciale informatieavond.”

Bron: Kennemerland op Zondag