Skip to main content
Scholen

Examenexpo bij Sopit

De expositie van de examen-kunstwerken van HAVO- en VWO-leerlingen van het Bonhoeffercollege wordt vrijdag 18 mei geopend. Voor een flink aantal leerlingen was dit examen ook onderdeel van hun portfolio voor de toelating tot een vervolgstudie of baan in de kunstzinnige sector.

Nederland heeft een belangrijke creatieve industrie. Veel wereldberoemde vormgevers zijn opgeleid in Nederlandse academies, zoals Marlies Dekkers bekend van de lingerie en Viktor& Rolf van de excentrieke mode. Ook de kostuums uit de Harry Potter-films en interieurstukken van Marcel Wanders… allemaal van Nederlandse bodem! Reden genoeg voor Bonhoeffer-leerlingen om te kiezen voor het vak Art& Design ter voorbereiding op de vervolgstudie.

Vanaf januari is er tijdens de lessen Art & Design gewerkt aan het meesterstuk. Uit een zevental thema’s kon worden gekozen waarvan vooral de onderwerpen “Het einde van de verbrandingsmotor” en “On the Road” populair bleken. De leerlingen waren vrij in de aanpak van het gekozen thema wat bijzondere, originele en zeer uiteenlopende uitwerkingen heeft opgeleverd van hoog niveau. Onder het wakend oog van docenten Marieke de Vree en Silvia Winder ontstond er een heel gevarieerd totaalbeeld: van verhalende miniatuuraccessoires van plexiglas en wax tot uitbundige assemblages van o.a. een gecrashte ‘Eend” (2CV), een antiek dressoir dat tot levend komt en een gitaar die gegarandeerd naar de “road to success” leidt.

De opening van de examenexpositie vindt ook dit jaar weer plaats in Galerie en Grafisch Atelier SOPIT en wordt verricht door een BN’er, nog even geheim wie, die heeft toegezegd er een verrassende en ludieke act van te gaan maken. Elke bezoeker krijgt bij binnenkomst een catalogus met daarin verhelderende werkbeschrijvingen van de “kunstenaars”.

Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling te komen bezichtigen op vrijdag 18 mei a.s. vanaf 17.00 uur. Ook zijn de kunst-werkstukken nog te bewonderen op zondag 20 mei a.s. (Eerste Pinksterdag) tussen 13.00 en 17.00 uur. Galerie SOPIT bevindt zich aan de Anna Paulownastraat 22 in Castricum.

Bron: NieuwsbladCastricum.nl

Bekijk hieronder het filmpje van RTV IJmond: