Skip to main content
Scholen

European Medicines Agency te gast bij JPT

By 15 januari 2018No Comments

Dat de Brexit ook positieve gevolgen kan hebben voor Nederland, bleek op donderdag 11 januari. Het European Medicines Agency, EMA, verhuist in 2019 van Londen naar Amsterdam. Een grote logistieke operatie, want met de verhuizing van de EMA verhuizen ook 900 gezinnen naar Amsterdam en omstreken.

Voor de kinderen van deze gezinnen wordt nu gekeken welk type onderwijs voor hen het beste is en wat de mogelijkheden zijn. Aangetrokken door het internationale karakter van het onderwijs op het Jac. P. Thijsse College, was op donderdag 11 januari een delegatie van het EMA te gast op het JPT. Begeleid door mensen van de gemeente Amsterdam en het ministerie van OC&W is de delegatie bijgepraat over onderwijs op een reguliere Nederlandse school en de mogelijkheden die het Jac. P. Thijsse College juist voor deze specifieke groep kinderen met het tweetalig onderwijs te bieden heeft.

Naast gesprekken met de directie hebben de EMA vertegenwoordigers delen van lessen bezocht en met docenten gesproken. Vol indrukken en met een goed beeld van het Jac. P. Thijsse College is de delegatie weer naar Amsterdam vertrokken.