Skip to main content
Scholen

Eric bouwt gigantisch kippenhok

Eric Katibo, één van de leerlingen van het profiel BWI (Bouwen, Wonen & Interieur), is hard op weg een timmerman te worden. Maandag werd zijn enorme kippenhok geplaatst op landgoed Rijk van Rorik in Beverwijk.

Zijn docent Huub de Ruiter van het Kennemer College beroepsgericht is enorm trots. ,,Echt een topprestatie voor een vmbo-leerling. Al zijn leerdoelen zitten in deze ene opdracht; wanden bouwen, daken en kappen, schilderen en ramen, deuren en kozijnen maken.’’

Het kippenhok is 2,80 bij 4 meter. Volgend schooljaar gaat Eric Katibo naar Bouwmensen op het MBO om timmerman te worden.

Maandag plaatsten Eric en zijn klasgenoten uit 4vmbo techniek het bouwwerk in het Rijk van Rorik. Afgelopen jaar zijn het landgoed en het Kennemer College beroepsgericht een samenwerking aangegaan. Er zijn al nestkasten gebouwd voor torenvalken, pimpel- en koolmezen en vleermuizen.

Stage
Ook lopen er leerlingen een dag in de week stage bij Rijk van Rorik. Op het is afgelopen jaar naast het kippenhok ook nog gewerkt aan naambordjes die maandag ook geplaatst zijn.

De Ruiter: ,,Alles wat we bouwen proberen we zoveel mogelijk te maken van restmaterialen, circulair dus. Precies in de gedachtegang die Rijk van Rorik graag ziet. Volgend jaar gaan we gestaag verder met de samenwerking. Het is belangrijk dat kinderen leren wat duurzaamheid is, circulair bouwen is daar belangrijk onderdeel van. Met onze samenwerking proberen we dat de jeugd aan te leren.’’

Bron: Dagblad Kennemerland