Skip to main content
Scholen

Eigen app voor Kennemer Praktijkschool

By 16 november 2020november 19th, 2020No Comments

Al het nieuws, formulieren, berichten en kalender van school in eigen broekzak! De Kennemer Praktijkschool heeft een eigen app gekregen. Via de app kunnen ouders, leerlingen en docenten snel met elkaar communiceren. 

De nieuwe Kennemer Praktijkschool app zorgt ervoor dat informatie snel gedeeld kan worden. Docenten reageren enthousiast. “De Kennemer Praktijkschool app is echt een toevoeging op de manier waarop wij met leerlingen, ouders en collega’s communiceren,” vertelt docent Pien de Vries. “Ouders en leerlingen zijn nu snel op de hoogte van alles wat er rondom school gebeurt. Tevens kan ik via de app persoonlijk contact onderhouden met individuele leerlingen of met ouders. Voorheen ging dat via de mail of telefonisch. Dit is een stuk sneller en gemakkelijker!”

Verder heeft de ontwikkelaar van de app gedacht aan de privacy van docenten en leerlingen. Zo is de app gekoppeld aan een mailadres en hoeft een privé-nummer niet gebruikt te worden. Daarnaast kunnen docenten hun werkdagen en werktijden instellen, zodat ouders en leerlingen zien wanneer de docent bereikbaar is.

De leerlingen moeten wennen aan de Kennemer Praktijkschool app. Dat Whatsapp veel sneller is, is een veelgehoorde reactie. Toch zien de leerlingen ook de voordelen van de app: “Mevrouw kijkt niet altijd op haar werktelefoon, dus nu gaat ze sneller reageren via de nieuwe app, dus beter voor ons,” wordt geroepen in de Entree klas. Leerling Lisa zegt: “Ik vind het een handige app, omdat ik in de agenda kan zien wanneer we iets gaan doen.” En Gwen reageert: “Weet je wat ik goed vind? Dat ik nu kan zien wanneer ik vakantie heb en daarvoor ook een melding kan aanzetten!”

Alle ouders ontvangen 16 november een uitnodiging om de Kennemer Praktijkschool app te downloaden.