Skip to main content
Scholen

Een schoolmusical, maar dan professioneel

By 10 april 2019No Comments

Van 4 tot en met 6 april was de nieuwste voorstelling van JPTeens on Stage te zien. Het werd een groot succes. Het lijkt overdreven: zestig kinderen op het toneel van het Jac. P. Thijsse College, die met maar liefst 250 kostuums en 48 zendermicrofoons een schoolmusical op de planken zetten.

‘JPTeens in Concert’ is groots opgezet en zit gelikt in elkaar. Pittige dansen, meerstemmige zang en groots spel, prachtige kostuums van Greet Verkleedt, in combinatie met sfeervolle belichting die voor intieme momenten zorgt, maar het is vooral het enthousiasme waarmee de leerlingen op het toneel staan. Daar pakken ze het publiek mee in.

JPTeens on Stage heeft duidelijk een oog voor talent en weet hoe ze de spelers moet motiveren en te begeleiden naar een niveau, wat je niet verwacht als je naar een schoolmusical gaat kijken. De cast, leerlingen en ex-leerlingen van 11 tot 20 jaar, hebben duidelijk hard gewerkt, want alles klopte tot in de puntjes. Er zat een enorm tempo in de voorstelling waar de leerlingen geen last van leken te hebben. Iedereen stond op tijd op zijn plekje te spelen met zo veel passie en inzet dat het net leek of er geen 7 voorstellingen voor ruim 1500 mensen werden gespeeld.

De personages waren ontzettend goed gecast, een aantal (oud)leerlingen vertolkte weer een rol die ze in de zeven jaren hiervoor hadden gespeeld, maar ook een hele grote groep nieuwe talenten had zijn eigen inbreng en maakte van deze voorstelling een kwalitatief zeer goede voorstelling. Een groot compliment ook voor Max Vessies, die zijn talent voor presenteren kon laten zien in deze show. Nieuwe talenten wisselden ‘oudgedienden’ af. Geweldig inspirerend om naar te kijken. Een schoolmusical, maar wel de meest professionele in zijn soort.

Bron: Kijk op Castricum