Skip to main content
Scholen

Doe-middag Techniek op Kennemer College Beroepsgericht druk bezocht

By 19 november 2020november 23rd, 2020No Comments

Negentig leerlingen uit groep 7 en 8 hebben woensdag 18 november de doe-middag Techniek bijgewoond op het Kennemer College Beroepsgericht in Heemskerk. In het ene lokaal gingen kinderen aan de slag met houtbewerking. Iets verderop werd les in elektrotechniek gegeven.

De eerste lichtjes beginnen op de doe-middag al snel te branden. Zoë (10) uit groep 8 en Louisa (10) uit groep 7 hebben als één van de eersten een stroomkring gemaakt van een batterij en een led-lampje. Docent Huub de Ruiter is in het andere lokaal kinderen aan het leren hoe ze met een paar planken en wat verf een sneeuwpop kunnen bouwen. Op zijn hoofd draagt hij een spatscherm dat ook zou kunnen doorgaan voor een laskap. “Er zijn een stuk meer kinderen op de doe-middag dan vorig jaar. Toen kwamen er maar vijftien à twintig kinderen op af. Dit jaar zijn het er negentig!” zegt de Ruiter enthousiast.

Het Kennemer College Beroepsgericht is blij met de hoge opkomst. De school heeft de samenwerking opgezocht met basisscholen in de IJmond. Sinds 2019 geven docenten van het Kennemer College wekelijks technieklessen aan basisschoolkinderen uit de regio. Met de open lessen proberen ze leerlingen te enthousiasmeren voor techniek.

Die extra lessen techniek zijn hard nodig, vindt projectleider Guus Veldhuis. “Techniek is niet alleen metaalbewerking en hout zagen. Dat kan wel, maar techniek hangt ook samen met bijvoorbeeld zorg. Er is zoveel werk in te doen.”

Voor alle geïnteresseerde basisschoolleerlingen en hun ouders organiseert het Kennemer College Beroepsgericht een Open Huis op vrijdag 22 januari 2021. Meer informatie is hier te vinden.

Bron: Noordhollands Dagblad