Skip to main content
Scholen

Bonhoeffer-leerlingen ontwerpen ’mobiele werkplaats’ voor basisscholen

By 4 april 2022april 10th, 2022No Comments

Leerlingen van het Bonhoeffercollege gaan mobiele werkplaatsen ontwerpen voor basisscholen. Wethouder Peter van Diepen van Heiloo en Jelle Brouwer van Uitgeest gaven ze daartoe de opdracht.

De gemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo starten dit jaar met lesmodules voor basisscholen waarbij kinderen leren hoe ze spullen kunnen repareren. ’Hoe minder we kopen en hoe meer spullen we hergebruiken en repareren, hoe beter dit is voor het klimaat. Tijdens de lessen gaan leerlingen met de leerkracht en experts aan de slag met materialen zoals wol en textiel, maar ook met gereedschap’, aldus de BUCH-werkorganisatie.

Wethouder Jelle Brouwer: ,,De basisscholen uit onze gemeenten zijn heel enthousiast om samen met ons het maakonderwijs te ontwikkelen. Maar veel scholen hebben geen eigen werkplaats meer, dus we moeten hier een oplossing voor bedenken. Daar kunnen we de creativiteit van de leerlingen van het Technasium van het Bonhoeffercollege goed bij gebruiken.’’

Technasium
Op het Technasium werken havo- en vwo-leerlingen samen in groepjes ’aan opdrachten die rechtstreeks vanuit de praktijk komen’. Daarbij worden denken en doen, theorie en praktijk, gecombineerd. Voor dit project gaan ze ’niet alleen nadenken over hoe de mobiele werkplaats eruitziet, maar ook hoe het gereedschap en het materiaal in de klas of op het schoolplein komt’.

Wethouder Peter van Diepen: ,,Tijdens de eindpresentaties op het Bonhoeffercollege wordt het winnende project uiteindelijk beloond met een leuke prijs.”

Bron: Dagblad Kennemerland