Skip to main content
Scholen

Weer een Gouden Schoolkantine Schaal!

By 1 december 2018No Comments

Op donderdag 29 november werd de schoolkantine van de Kennemer Praktijkschool beoordeeld door het Voedingscentrum. En deze beoordeling was super, de Gouden Schaal 2018 en 2019 is weer binnen!

Het aanbod, de presentatie en gebruikte producten voldoen allemaal aan de strenge richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook zijn er weer nieuwe ideeën opgedaan, één daarvan gaat de school meteen uitvoeren. Zo kunnen leerlingen een bekertje vragen als ze water willen drinken, dit om het drinken van water te stimuleren. De school is extra trots, omdat ze de kantine helemaal zelf doen met de leerlingen die daar stage lopen.

De Praktijkschool gaat ook de uitdaging aan om dé eerste Ideale kantine van Nederland te worden. Daar is tijd voor nodig, want die regels zijn nog veel strenger.

Reactie inspecteur Voedingscentrum: “Van harte gefeliciteerd! Kennemer Praktijkschool verdient een gouden Schoolkantine Schaal 2018. Jullie kantine presenteert gezondere producten aantrekkelijk en opvallend. De makkelijke keuze is nu vooral gezond, en lekker natuurlijk. Als beloning voor deze prestatie hebben jullie de gouden Schoolkantine Schaal 2018 ontvangen tijdens mijn bezoek.”